Eropuit

Genoeg te doen in Meppel en omgeving!

Omringd door nationale parken, is het levendige stadje Meppel een uitstekende uitvalsbasis voor fietsers, wandelaars en cultuurgenieters. In een mum van tijd bent u op de mooiste Drentse en Overijsselse plekjes, uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, weidse heidevelden, eeuwenoude cultuurlandschappen en pittoreske dorpen.

Karakteristiek stadje

In 1411 bouwde Coenradus ten zuiden van Assen een boerenhoeve. Deze lag aan de monding van een aantal kleine riviertjes. Hierdoor kreeg deze streek de naam “Moppele” wat monding betekent. Via Moppele, nu “Meppel”, werd het veelgevraagde turf vervoerd naar het westen. Dit had een gunstig effect op de economische bloei van Meppel.

Meppel heeft als eeuwenoude handelsstad haar karakteristieke stadsbeeld weten te behouden. Dat komt vooral tot uitdrukking in de oude binnenstad met haar gezellige straatjes, pleintjes en het goed bewaard gebleven grachtenstelsel. In de zomer bruist Meppel. Vooral tijdens de “Donderdag Meppeldagen”. Deze culturele en feestelijke dagen trekken veel publiek. Elke week is er een ander thema, met nieuwe festiviteiten.

Uitjes in Meppel

De ruim dertig meter hoge Meppeler toren kan op elke Donderdag Meppeldag beklommen worden. Een mooie sportieve uitdaging met een prachtig uitzicht over de stad en omgeving als beloning!

Veel natuur & stadjes

De omgeving van Meppel is zeer de moeite waard. Wat dacht u van de Wieden en de Weerribben, ongerepte natuurgebieden vol afwisselde flora en fauna, kraggen, trilveen en met een uniek vogelreservaat. En Ook hier weer schilderachtige dorpen zoals Giethoorn, het “Venetië van het Noorden”.

Als u van oude stadjes houdt, dan zijn Blokzijl, Steenwijk en Vollenhove beslist een bezoek waard. Ook in de Hanzesteden Zwolle en Hasselt met hun musea, kerken, galerieën, ambachtelijke bedrijven, en monumenten, kunt u zich prima een dag vermaken. En wat u zeker niet mag missen, is een bezoek aan de hunebedden. Deze historische bezienswaardigheid is ook voor kinderen de moeite waard.

Er zijn maar liefst 3 nationale parken: Dwingelerveld, Drents-Friese Wold, plus de Weerribben en het prachtige natuurgebied de Wieden in de omgeving. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Uit in omgeving Meppel

Het Dwingelerveld is één van de drie nationale parken nabij Meppel.

De Wieden bij De Blauwe Hand.